În cadrul unei conferințe de presă, liderul PMP Teleorman, Adrian Florescu, a anunțat că organizația pe care o conduce lansează o campanie de strângere de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale. 

Florescu spune că aceste pensii speciale echivalează cu un veritabil furt, mai ales în contextul în care fondul de pensii nu este oricum suficient și că se practică de o vreme completarea lipsurilor cu bani de la bugetul de stat.

Totuși, eliminarea pensiilor speciale ar putea aduce în plus și beneficii pentru adevăratele categorii de pensionari care ar merita mai mulți bani în ultima parte a vieții. Și aici sunt incluse văduvele de război, veteranii sau invalizii de război, care primesc acum sume aproape nesemnificative pentru implicarea lor. În plus, inițiativa PMP elimină și condiționarea indemnizației urmașilor acestor eroi de război de realizarea unor venituri mai mici de 35%  din salariul mediu brut.

Statistica realizată de PMP Teleorman, înainte de a lansa această campanie de strângere de semnături pentru eliminarea pensiilor speciale, arată că în România există în prezent 60.000 de deputați, senatori și aleși locali, care beneficiază de pensii speciale. Prin contrast, vorbim despre un număr de puțin peste 63.000 de veterani, invalizi și văduve de război care câștigă pensii inadmisibil de mici.

Articolul precedentCe a găsit ITM Teleorman la Spitalul Zimnicea, după moartea asistentei Carmen Vătafu
Articolul următorNoi focare de pestă porcină, confirmate în Teleorman