Un nou scandal legat de produsele livrate în cadrul programului național „Cornul și laptele” a izbucnit în Teleorman. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, a făcut publice fotografii care ilustrează faptul că în școlile din Teleorman se livrează mere stricate și iaurt fără gust și termen de valabilitate.

Consiliul Județean Teleorman a împărțit fondurile alocate programului național între cinci firme, două dintre ele implicate deja în scandaluri uriașe. Una dintre ele e chiar acuzată că în 2015 ar fi livrat un corn cu o lamă de ras în interior, iar alta a fost protagonist în scandalul laptelui toxic în anul 2013. Consecințele nu au întârziat să apară. Acum, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți scrie și ilustrează cu fotografii calitatea îndoielnică a produselor livrate școlilor teleormănene.

„Săptămâna trecută am făcut un tur al câtorva școli și am constatat că nu există termen de valabilitate la corn. Iaurtul este un fel de apă de ploaie, chiar dacă are numai 1.8% grăsime. Gustul nu era acru, doar unul anost. Adică… niciunul. Am mers la DSP, CJ etc. După intervenția mea… au apărut și termenele de valabilitate la cornuri. Acum văd că se continuă aceasta bătaie de joc. Nu înțeleg de ce nu se refuză aceste produse neconforme! Chiar nu înțeleg! De ce personalul care recepționează marfa… nu-și respectă fișa postului? Să înțeleg că există ceva presiuni pentru acceptarea unor produse care nu sunt conforme? Chiar nu pricep! De asemenea, nu se respectă nici termenele de livrare conform caietului de sarcini. Se aduce marfă pentru mai multe zile. Este un semnal de alarmă pe care-l trag. Sper ca ISJ, DSP, CJ și conducerile unităților de învățământ să acționeze-n consecință.”, a scris Iulian Cristache pe Facebook, ilustrând mesajul cu fotografii.

Articolul precedentAccident rutier! O depășire riscantă a băgat în spital o femeie
Articolul următor321 locuri de muncă vacante în Teleorman