Un medic de la Serviciul de Ambulanță Teleorman a primit de la poliție o amendă de 500 de lei pentru că a cerut protecție în timpul programului de lucru.
Cu mai multe zile în urmă, medicul Gabriel Caravețeanu a fost solicitat de spitalul Videle să transporte de urgență la București o pacientă de etnie romă. Copila era într-o stare foarte gravă și era însoțită (așa cum se obișnuiește în rândul acestei etnii) de un grup mare de aparținători. Aceștia au decis să urmeze ambulanța până la București, însă, când au ajuns la Valea Plopilor, fetița a intrat în stop cardio-respirator.
Procedura cerea ca ambulanța să întoarcă pacientul la spitalul de unde plecase, însă romii au devenit agresivi, în încercarea de a convinge ambulanța să meargă mai departe cu fetița la București. Cu această ocazie, medicul Caravețeanu a fost lovit. Episodul acela și-a pus puternic amprenta asupra medicului Caravețeanu, care, pus cu puține zile în urmă în fața unei situații aproape similare, a decis să cheme preventiv poliția să îl însoțească până la București. Mai ales că medicul care îi predase noul pacient pentru transportarea la București i-a mărturisit că aparținătorii acesteia par a fi recalcitranți. Pentru a preîntâmpina repetarea situației de la Valea Plopilor, medicul a cerut protecție. A primit, în schimb, o amendă.
Medicul Gabriel Caravețeanu crede că amenda este total deplasată și o va contesta: „În seara aia nu s-a întâmplat într-adevăr nimic. Pacienta nu mi-a mai murit în ambulanță. Dar dacă asta se întâmpla, aparținătorii puteau ajunge la noi în cinci minute și nu se știe cât de recalcitranți puteau să fie. Eu am sunat să mă protejeze și să nu risc nimic. În schimb acum, agentul de poliție mi-a dat amendă de 500 de lei. Eu o să contest această amendă. Dar mie mi-a zis medicul de la spital că aparținătorii acestei femei pe care trebuia să o transport sunt foarte recalcitranți. Și atunci eu atât am făcut: am avut impertinența să cer protecție poliției române până la București, pentru că eu consider că viața mea contează. „