În perioada 2019 – 2020, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman vor derula acțiuni de control în cadrul Campaniei Naționale privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor.
Campania constă în verificarea angajatorilor și lucrătorilor care își desfășoară
activitatea în domeniul construcțiilor – cod CAEN 41, 42 și 43 – privind  prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime specifice în domeniul construcțiilor. Inspecția Muncii a desfășurat, în anul 2018, o campanie privind respectarea prevederilor legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor.
Numărul de accidente de muncă înregistrate precum și graviatatea acestora a
fost factorul determinant pentru a continua și intensifica acțiunile de verificare și
monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul
securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii
realizează, în șantierele temporare și mobile, măsurile de securitate și sănătate
dispuse de inspectorii de muncă. Anterior declanșării acțiunilor de control, la sediul ITM Teleorman vor fi organizate sesiuni de conștientizare a angajatorilor și lucrătorilor din domeniul construcțiilor. Vor fi verificați cu prioritate angajatorii din construcții la șantierele temporare și mobile în care se desfășoară lucrări de construcții unde există riscul de cădere de la înălțime, anunță Silviu Valentin Șeicaru, inspector-șef al ITM Teleorman.

Articolul precedentDupă ce a umplut județul de bannere electorale, PSD a început să trimită ziare „patriotice” prin poștă
Articolul următorDupă ani și ani, echipa de fotbal a lui Dragnea Junior este liderul clasamentului în Liga a III-a