După ce s-a întors la Tribunalul Teleorman, dosarul Teldrum stagnează, sub supervizarea judecătorului Emilia Enescu, aceasta fiind cunoscută pe plan local drept o apropiată a familiei Dragnea. 

În dosarul Teldrum, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de fraudă cu fonduri europene și constituire de grup infracțional organizat. Dosarul s-a plimbat vreme de mai mulți ani între București și Teleorman, de fiecare dată fiind amânat din diverse motive, majoritatea procedurale. Una dintre părțile esențiale ale dosarului ține de o asociere între firma Teldrum și Euroconstruct Trading, care ar demonstra felul în care a funcționat în Teleorman frauda din bani europeni.

Această parte a dosarului ar fi trebuit să se judece la Tribunalul Teleorman, iar procurorii DNA au solicitat strămutarea dosarului, în contextul în care au fost devoalate de presa locală relațiile apropiate ale judecătoarei Emilia Enescu cu familia Dragnea, fratele judecătoarei fiind chiar avocat al lui Valentin Dragnea în câteva dosare.

Următorul termen de judecată stabilit la Tribunalul Teleorman este data de 1 octombrie, amânarea venind drept consecință a unei solicitări de amânare a cauzei formulate chiar de Teldrum, „fără calitate procesuală în cauză”. În aceste condiții, redeschiderea acestei bucăți a dosarului Teldrum rămâne destul de problematică, mai ales că, dacă instanța nu va admite reînceperea anchetei, multe dintre faptele imputate lui Dragnea în procesul de fraudare a banilor europeni vor fi date uitării.

Articolul precedentPakistanezi depistați că munceau ilegal în județul Teleorman
Articolul următorPomană pentru pensionarii Alexandriei de 37.500 lei. Din bani publici…