Administrația Națională de Meteorologie a instituit codul portocaliu pentru mai multe județe din țară, printre care și Teleormanul. Se anunță instabilitate atmosferică și ploi abundente până luni, la ora 12.

Potrivit preziunilor meteorogice, vremea rea ar trebui să se manifeste din seara zilei de duminică, 2 iunie, începând cu ora 12 și va continua până luni, la ora 12. În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, precum și în zona montană și submontană a județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Vrancea va ploua abundent, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp. Ne putem aștepta și la descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

ISU Teleorman recomandă, pentru minimalizarea pagubelor ce pot fi generate de vremea rea, ca oamenii să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția ăe perioada vijeliilor, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. În același timp, populația este sfătuită să se asigure că au curățat șanțurile și rigolele de scurgere, astfel încât apa rezultată din precipitații să se scurgă mai ușor.

 

Articolul precedent”Perfecta” lui Dragnea dă cu subsemnatul la DNA
Articolul următorȘoferii inconștienți, sancționați de polițiștii din Teleorman