Sunt motive serioase pentru ca autoritățile din Teleorman să fie în alertă în privința cazurilor de infectare cu virusul West Nile.

Practic, după ce cu doar câteva zile în urmă, se confirmau patru noi îmbolnăviri în județ, acum Direcția de Sănătate Publică a primit rezultatul unor alte analize de laborator, care confirmă șapte noi cazuri de infecție cu virusul West Nile. Se mai așteaptă acum rezultatul a încă patru probe de la Institutul Cantacuzino București și, dacă și ele vor indica prezența virusului, județul Teleorman ar putea ocupa primul loc pe țară în privința numărului de îmbolnăviri.

Vina este, bineînțeles, a autorităților locale, care au fost avertizate de directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, încă din luna mai să facă dezinsecția. Lucru care nu s-a întâmplat, astfel că acum putem vorbi despre o veritabilă criză în domeniul sănătății teleormănene.

Virusul a fost confirmat acum în cazul a cinci bărbați și două femei, cu domiciliul în localitățile Țigănești, Vârtoape, Roșiorii de Vede, Vedea, Dobrotești, Beuca și Poroschia. Persoanele respective sunt internate în unități spitalicești din Teleorman și din București. Donarea de sânge a fost sistată pentru 28 de zile în localitățile în care s-a confirmat prezența virusului.