Consiliul Județean Teleorman a ajuns la momentul plății corecțiilor financiare, impuse de OLAF, cu privire la frauda din bani europeni în procesul reabilitării Drumului Județean 506. ANAF a transmis Consiliului Județean Teleorman obligația de a plăti corecția financiară aferentă proiectului.

Este vorba despre suma de 43.177.976 lei, o sumă pe care Consiliul Județean n-o putea plăti integral. De aceea, autoritatea județeană a solicitat ANAF posibilitatea de a plăti eșalonat această sumă uriașă și, pentru a recupera banii statului, ANAF a acceptat acordarea unei perioade de 60 de luni, începând cu luna august a acestui an.

De aceea, în cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului Județean Teleorman s-a rectificat bugetul județului, luându-se bani de la învățământ pentru acoperirea fraudei.

Până la finalul anului urmează să se găsească un alt capitol bugetar de unde să poată fi luați bani pentru a plăti frauda produsă de grupul infracțional organizat constituit, așa cum spun procurorii, de Liviu Dragnea în Teleorman. De altfel, reabilitarea drumului județean 506 constituie în prezent o parte substanțială din dosarul Teldrum, aflat în cercetarea procurorilor DNA. 

Articolul precedentPână îi ies desenele animate primarului Victor Drăgușin, Alexandria cumpără trei autobuze second hand
Articolul următorÎncă șapte teleormăneni au fost diagnosticați cu virusul West Nile