Parlamentarii PNL de Teleorman, Maria Stoian, Eugen Pîrvulescu și Ică Florică Calotă, au inițiat un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2023, extrem de important pentru comunitățile din județ.

Astfel, s-a  obținut suplimentarea bugetului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu suma totală de 2.145.000 lei pentru proiectul „Amenajare platforme deșeuri vegetale și deșeuri din construcții”, investiții de care vor beneficia trei comune din județul Teleorman, respectiv Mereni, Bragadiru și Dobrotești. Cele trei comune urmează să primească suma de 715.000 lei fiecare, pentru amenajarea acestor platforme indispensabile în prezent comunităților rurale.

Motivația promovării amendamentului, adoptat de plenul comun al Parlamentului și inclus în Legea bugetului de stat pentru anul 2023, a fost justificata de realitatea conform căreia nicio localitate din județul Teleorman nu deține astfel de platforme de deșeuri, motiv pentru care Garda de Mediu a sancționat cu amenzi 90% din primării doar în ultimele două luni.

Oportunitatea inițierii acestui proiect investițional este conferită atât de necesitatea respectării Directivei 1999/31/CE privind depozitarea deșeurilor, cu modificările si completările ulterioare, cât și de asigurarea accesului cetățenilor județului Teleorman la o infrastructură prietenoasă cu mediul și adaptată nevoilor comunităților și mediului înconjurător.

Amenajarea celor trei platforme de colectare a deșeurilor vegetale și din construcții va stimula interesul teleormănenilor pentru activitățile de colectare și depozitare, și, de asemenea, va contribui la creșterea nivelului de educație ecologică a populației.

Parlamentarii liberali sunt de părere că investiția în aceste elemente de infrastructură va avea efecte pozitive și se va reflecta cu siguranță, în scurt timp, atât în modernizarea infrastructurii de mediu, cât și în dezvoltarea generală a județului Teleorman,iar  amendamentul PNL își va atinge obiectivele specifice, respectiv îmbunătățirea nivelului calității mediului înconjurător și a calității infrastructurii de mediu, eficientizarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor, și, nu în ultimul rând, creșterea calității serviciilor de salubritate.

Articolul precedent300.000 de preșcolari și elevi vor beneficia de vouchere pentru rechizite și îmbrăcăminte
Articolul următorGuvernul a decis ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august 2023 să fie libere pentru salariaţii din sectorul public