Vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării.

Spre deosebire de ziua anterioară, vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, semnificativ în vest, centru, nord şi nord-est, precum şi la deal şi la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

În restul teritoriului vremea se va menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii februarie.

Cerul va avea înnorari accentuate şi în general persistente în jumătatea nordică a ţării, iar seara şi noaptea şi în restul teritoriului.

Local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade.

ANM anunță și că de la 1 martie revin ninsorile.

La munte, la peste 1.500 de metri va ninge, iar vântul va sufla cu până la 90 de km pe oră.

În Capitală, vremea se va răci faţă de intervalul anterior, însă va fi în continuare caracterizată de valori cu mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul, mai mult senin pe parcursul zilei, se va înnora treptat din orele serii când vor fi perioade în care se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. 

La munte, vremea se va răci semnificativ faţă de ziua anterioară. Cerul va fi mai mult noros şi în special în Carpaţii Orientali şi Meridionali se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă şi, mai ales, ninsoare. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a intervalului, iar la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, rafalele vor depaşi 80…90 km/h.

La malul Mării Negre, cerul va fi parțial înnorat în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 166. Cum a ajuns Trump să-l ia „la ocazie” pe Kim Jong-un
Articolul următorBilanț coronavirus 27 februarie: 3.432 de cazuri noi, 54 de decese