Comisarul Dănuţ Dobre a primit 3 ani, 6 luni şi 20 zile închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Decizia este definitivă.

Fostul şef al Poliţiei Rutiere Teleorman, închisoare după ce a primit mită. Acesta a fost acuzat că a cerut bani, produse alimentare şi băuturi alcoolice de la mai multe persoane pentru a le ajuta să obţină permisul de conducere ori să le fie anulate diverse amenzi, relatează rtv.net.

Pedeapsa aplicată lui Dobre este mai mică faţă de cea primită la instanţa de fond – Curtea de Apel Bucureşti – de 5 ani închisoare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul anului 2015, au fost identificaţi, la nivelul Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, precum şi la nivelul Serviciului Public Permise Conducere, mai mulţi ofiţeri şi agenţi de poliţie care desfăşurau activităţi infracţionale în legătură cu obţinerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, precum şi intervenţii pentru aplicarea unor sancţiuni mai blânde conducătorilor auto contravenienţi, în schimbul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

„Inculpatul Dobre Dănuţ (…) a primit de la trei persoane produse alimentare şi suma de 300 de lei, ca urmare a intervenţiei exercitate asupra unor subordonaţi, în urma căreia mai multe persoane au fost absolvite de răspunderea contravenţională în legătură cu abateri constatate la regimul circulaţiei.

De asemenea, în aceeaşi perioadă şi în aceeaşi calitate, inculpatul Dobre Dănuţ a pretins şi primit de la mai multe persoane, printre care şi inculpatul Ovedenie Nelu, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de euro, produse alimentare şi băuturi alcoolice, în schimbul promisiunii că va interveni (…) pentru ca rude şi cunoştinţe ale cumpărătorilor de influenţă să fie declaraţi admişi la proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere, cu nerespectarea dispoziţiilor legale”, explica DNA.

Sursa: Realitatea de Teleorman

Articolul precedentCOVID-19 la Prefectura Teleorman. Şefu instituţiei, testat pozitiv
Articolul următorCHECK-IN. Avionul condamnaților chiar există – 30 de români vor ajunge cu o aeronavă în țară, din Marea Britanie