Apetența tinerilor din Alexandria pentru fraudele pe Internet a ajuns până la FBI. Și de ani buni e cunoscută această tendință a tinerilor din oraș, cazul „vânzării” Catedralei din Alexandria pe internet fiind de notorietate atât în țară, cât și în afara ei. 

Mai nou, un alt alexăndrean a intrat în vizorul FBI, care a pus o recompensă uriașă pe capul său. Vorbim despre Nicolae Popescu (fost Stoichițoiu), căutat internațional din 2010, când a reușit să se facă dispărut. El este căutat pentru fraude online, care au cauzat prejudicii de ordinul milioanelor de euro. De altfel, Alexandria a fost, din punct de vedere infracţional, primul oraş din România care a descoperit infracţiunile cibernetice.

Astfel, în perioada 1996 – 2004, Alexandria a fost “centrul” României în materie de hoţie pe Internet iar mitul vânzării Catedralei de către hackeri a ajuns chiar şi la urechile criminologilor de la Oxford, care au scris și o lucrare despre fenomenul infracţionalităţii cibernetice din Alexandria şi Râmnicu Vâlcea, acestea fiind principalele puncte nevralgice din România în domeniul criminalităţii informatice.

Articolul precedentRata șomajului este 8,75% în Teleorman
Articolul următorCapela de la Vitănești – copie fidelă a capelei Stella Maris, amintește, astăzi, de Regina Maria