În scandalul celebrului dosar al diplomelor false, Judecătoria Sectorului 4 București s-a pronunțat de curând, după șase amânări, și a decis desființarea mai multor înscrisuri obținute de mai mulți ”învățați” ai Teleormanului, printre care și Liviu Dragnea.

Dosarul diplomelor false a vizat două universități din Alexandria: Universitatea Alexandru Ghica și Universitatea Europa Ecor. Cele două instituții de învățământ superior nu au deținut niciodată atestate sau autorizații de funcționare, iar Ministerul Educației nu a știut vreodată, cel puțin declarativ, că asta se întâmpla la Alexandria. Se pare că obținerea unui dosar de absolvire era condiționată de suma de 3000 – 3500 de euro, iar în schimbul acestor bani, grupul infracțional organizat acolo reușea să întocmească dosarul solicitat, fără ca solicitantul să participe la vreun curs sau la vreun examen și chiar fără ca acesta să aștepte trei ani, pentru a obține diploma. Printre cei care și-au cumpărat astfel diplomele s-au numărat foști parlamentari, miniștri, primari și funcționari publici din judetul Teleorman. De notorietate în dosar sunt numele lui Liviu Dragnea (care voia să devină contabil) și al fostului adjunct al IPJ Teleorman, Emil Stănimir.

Pentru Dragnea Nicolae-Liviu (vol. 34, filele 210- 253 ), judecătorii au anulat un an, conform situației școlare, vol.V, nr.818, anul 1999, ce poartă antetul ,,Fundația Ergorom 79 – Universitatea Alexandru Ghica – Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune- Forma de învățământ – zi, iar pentru Stănimir Emil Florian (vol.26, filele 1-195 ): -foaia matricolă(copie)extras din registrul matricol IV A,nr.108,anul 2000,emisă de Universitatea Alexandru Ghica, Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, Curs Frecvență Redusă.

Acum, Judecătoria Sectorului 4 a introdus o nouă acțiune de anulare a diplomelor obținute de alte 400 de persoane. Printre ele regăsim mai mulți oameni politici locali, cum ar fi: Badea Iulian, primarul comunei Poroschia, Vrăjitoarea Emilian, consilier județean, Trăistaru Valentin, primar la Buzescu, Pârvu Petre, primarul orașului Zimnicea. Dosarul se află pe rolul instanței cu obiectul ”desființare înscrisuri” și are ca termen data de 3 septembrie 2019.

Articolul precedentCase și drumuri inundate în județul Teleorman
Articolul următorOrdin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat bănuit de violență în familie