Procesul continuă cu audieri stabilite pentru data de 18 și 25 februarie, atunci când instanța a stabilit să fie audiați doi angajați ai firmei Cobrex Trans, firma care deține elicopterul care a făcut mai multe zboruri pe insula Belina.

La ultimul termen de la Tribunalul București, opt paznici au fost audiați ca martori în celebrul dosar Belina, în care sunt judecați fostul vicepremier Sevil Shhaideh, fostul președinte al CJ Teleorman – Adrian Gadea și Ionela Stoian, fost director în cadrul Ministerului Dezvoltării. 

Societatea care păzea insula avea un contract cu firma TelDrum pentru paza mai multor obiective, printre care și insula Belina.

Discuțiile au vizat imobilele care au fost găsite pe această insulă despre care DNA susține ca au fost folosite ca heliport. Agenții de pază audiați au dat declarații evazive, au spus că nu-și amintesc multe lucruri și au acuzat că la DNA că a consemnat altceva decât au declarat ei. Unii dintre agenți au admis că în unele weekenduri li s-a transmis să nu vină la post, alții au negat acest lucru.

Până acum au dat declarații mai mulți angajați din diverse instituții publice, implicați în procedura de adoptare a hotărârii de guvern prin care insula Belina și brațul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, proprietate a statului, au trecut din administrarea Ministerului Mediului – prin Apele Române, în administrarea CJ Teleorman și apoi la celebra firmă TelDrum.

Și Adrian Gâdea, fostul șef al CJ Teleorman, a fost audiat. “Nu știu”, “Nu cunosc”, “nu am auzit”, “am citit despre asta în rechizitoriu” au fost cuvintele pe care le-a rostit acesta la termenul trecut. Gâdea a stat aproape 5 ore în fața judecătorului Bogdan Alexandru Dari de la Tribunalul București, magistratul care va soluționa dosarul Belina.

În rechizitoriul procurorilor, personajul ”cheie” este Liviu Dragnea, procurorii precizând că liderul PSD se comporta ca adevăratul posesor al insulei Belina.

Articolul precedentLudovic Orban participă la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor din România
Articolul următorA fost confirmat al doilea român infectat cu coronavirus