Rechizitoriul întocmit de procurorii anti-corupție în privința dosarului Belina relevă faptul că Liviu Dragnea a înființat acolo și un heliport neautorizat.

Motivul era confortul invitaților săi, Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu fiind numai câțiva dintre cei care au mărturisit că au dat curs invitaţiei formulate personal de către Dragnea.

Mai mult, foile de zbor găsite de procurori atestă numărul si identitatea persoanelor au ajuns pe insulă. Se pare că liderul PSD îşi invita personal apropiaţii pentru partide de pescuit, beneficiind de toate îmbunătăţirile aduse locurilor prin construcţii şi amenajări ilegale.

Prin urmare, procurorii consideră că „relaţia apropiată cu S.C. TEL DRUM S.A. este demonstrată tocmai de faptul că fără a fi titularul unui contract de închiriere a imobilului insula Belina, unde Dragnea îşi permitea să facă invitaţii, să descindă într-un cadru restrâns cu prieteni apropiaţi pentru activităţi recreative, să folosească bunurile mobile şi imobile din areal, comportându-se cel puţin ca un proprietar.”

O parte din deplasările efectuate de către Dragnea pe Insula Belina s-au realizat cu elicopterul, iar în anul 2016, pe insulă, s-a realizat un heliport, funcţional, dar neautorizat de către organele abilitate. Din declaraţia de martor a lui Constantin Apăvăloaie, pilotul de la S.C. Cobrex Trans S.R.L., firma deţinătoare a elicopterului cu care se realizau zborurile, rezultă că heliportul a fost realizat după ce el şi-a făcut cunoscută intenţia de a nu mai ateriza în zona Belina din cauza terenului accidentat şi plin de bălării.

Articolul precedentPercheziții în Teleorman
Articolul următorPrimul caz de infectare cu virusul West Nile în Teleorman