Acasă Actual Dezvăluiri incendiare despre încrengăturile baronului de Ilfov. Cine e protejatul lui Hubert...

Dezvăluiri incendiare despre încrengăturile baronului de Ilfov. Cine e protejatul lui Hubert Thuma și cum și-a rotunjit veniturile uriașe

Noi dezvăluiri despre mafia din jurul baronului de Ilfov – Hubert Thuma, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu. 

Doru Iacobuș a fost șeful suprem al poliției din Ilfov. Este vorba despre inspectoratul de poliție care trebuie să țină sub control clanurile din zonele peri-urbane și evaziunea fiscală din zona en-gross-urilor de legume și fructe. Înainte să fie șeful Poliției din Ilfov, Iacobuș a coordonat Serviciul de Investigare a Fraudelor. El a fost numit de Carmen Dan la conducerea IPJ Ilfov. Legăturile sale cu PSD au durat o perioada, apoi Iacobuș avea să fie recuperat de liberali, relatează Realitatea PLUS.

Din 2010 și până în 2015, Doru Marius Iacobuș a avut o viață de polițist sărac și cinstit. Un teren de 600 mp în Otopeni, o casă de 150 mp tot acolo, o Skoda și un salariu de 50.000 de lei care era sporit de veniturile soției de 40.000 de lei.

În 2014 soția dispare din declarația de avere pe care polițistul o depune anual. Apar în loc trei mașini și o remorcă. Venitul său crește la aproape 70.000 de lei anual, 14.000 de euro, puțin peste 1000 de euro lunar.

În 2017, Doru Iacobuș rămâne cu datoriile acumulate și cu același salariu, dar Skoda se transformă în Mercedes astfel că în declarația de avere trece două mașini Mercedes, un Ford Fiesta și o remorcă. Tot atunci apare ca și proprietar al unui teren în Botoșani.

Imagine

Sursă Foto: Facebook.com

Anul 2020 pare să fi reprezentat unul de referință pentru Doru Iacobuș. El cumpără un teren de 1000 de metri patrati în Otopeni. Și în afară de salariul care a ajuns la 88.000 de lei, încasează și o pensie de 33.000 de lei. Își suplimentează venitul cu 38.000 de lei pentru că participă la ședințele Autorității Teritoriale de Ordine Publică din Ilfov. În total, polițistul încasează lunar aproximativ 2600 de euro.

Acest lucru nu justifică însă achiziția terenului de 1000 mp în Otopeni. Nu se stie valoarea de achiziție, dar la nici un an distanță, fostul polițist vinde terenul cu 247 de mii de euro. Nici măcar declarația în care susține că a vândut un autoturism Renault care nu apărea până atunci în declarația de avere nu îl poate ajuta să justifice suma de bani investită în terenul vândut pe un sfert de milion de euro.

În declarația de avere, Iacobuș susține că a vândut terenul către G Domenii SRL. Surse apropiate tranzacției susțin că este vorba despre Geordan Domenii SRL. Compania aparține lui Iordan Istrate. Acesta a fost anchetat într-un mega dosar de evaziune fiscală chiar în timpul în care Iacobuș era șef la Poliția Economică Ilfov, potrivit Realitatea PLUS.

Inspectoratele de Poliție Ilfov, Prahova și Vâlcea au descins în 2015 la 31 de adrese cu mandate de aducere. Acțiunea viza o grupare specializată în spălare de bani care avea un prejudiciu de 16,5 milioane de euro. Printre firmele vizate de poliție se regăsea și Geordan Domenii.

Rămâne de văzut dacă inspectorii ANI pot să-l oblige pe Iacobuș să declare cu exactitate firma care i-a virat un sfert de milion de euro pentru un teren cumpărat cu puțin timp înainte. Tranzacția s-a făcut în pandemie, când apetența pentru investiții financiare era extrem de redusă din cauza faptului că incertitudinea domnea în toată România.

Afacerea imobiliară este cu atât mai încurcată cu cât Iacobuș a reușit să cumpere alți 1600 mp de teren tot în Otopeni și 4000 mp de teren în Dragomirești. Ambele localități sunt în Ilfov unde Iacobuș a fost recuperat de Hubert Thuma. Acesta l-a numit consilier personal, șef de cabinet, iar recent l-a trimis ca membru în Consiliul de administrație al Companiei Aeroporturi București.

Combinațiile financiare ale lui Iacobuș sunt încâlcite. Deși a încasat 250.000 de euro, acești bani nu apar în conturile sale. Mai mult, o persoană misterioasă i-a împrumutat în 2021 suma de 200.000 de lei și în acest an alți 70.000 de euro. În declarația de avere, Doru Iacobuș trece numai inițialele U. A. I.

Performanțele financiare ale protejatului lui Hubert Tuma pot să fie justificate de intrarea polițistului în politică. Doru Iacobuș a declarat la numirea în Consiliul de Administrație de la Compania Aeroporturi București că este membru în Biroul Politic PNL Sector 3.

Precizare Realitatea PLUS. Hubert Thuma și Doru Iacobuș, de la Consiliul Județean Ilfov, au fost contactați de Realitatea PLUS pentru a interveni în emisiunea Culisele statului paralel, după ancheta prezentată, însă aceștia nu au răspuns.

Imagine

Imagine

 

Articolul precedentLegile Puterii: România baronilor locali e în ruine, iar negustorii morții sunt numiți să aibă grijă de noi!
Articolul următorAscensiunea omului de încredere al lui Hubert Thuma – Cum a ajuns Doru Iacobuș la „butoiul cu miere” de la Ilfov