De la începutul verii se chinuie Primăria Alexandria să stropească de țânțari, dar nu i-a ieșit operațiunea nici acum. Dacă inițial anunța că se va face dezinsecție la jumătatea lunii iulie, nu știm din ce motive, acum, municipalitatea a stabilit perioada sfârșitului de august să se ocupe de țânțari. Iar asta în urma unei adrese a Ministerului Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman, prin care s-a emis o atenționare privind confirmarea pe teritoriul României a speciei de țânțar Aedes albopictus, responsabil de infecția cu virusul West Nile. La Iași, mai exact.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Alexandria, tratamentul va fi efectuat în intervalul 20 – 24 august și va fi atât terestru, cât și prin pulverizare aeriană, cu substanțe din grupa principală 3, respectiv Aqua K-Othrine, cu precădere în zonele cunoscute ca fiind posibile locații de înmulțire a țânțarilor (parcuri și locuri caracterizate prin acumulări de apă). Deci, să nu cumva să ia cineva acest virus între timp, că primăria are alt program. Mai o aniversare, mai un ospăț de zilele municipiului…

Articolul precedentFestivalul analfabeților la Primăria Alexandria: „patricipanți”, „conotarii” și dezacorduri pe toată linia!
Articolul următorLoteria a anunțat: Premiul Joker a fost câștigat de un teleormănean!