Se pare că în sistemul public din Alexandria, foarte puțini mai știu să scrie. Și când spunem asta, nu ne referim la faptul că într-o postare, asumată de Primăria Alexandria, cineva a scăpat o virgulă, a pus un „i” în plus sau în minus. Ci la un adevărat festival al analfabeților.

Pentru că se apropie zilele orașului, pe pagina de socializare a Primăriei Alexandria, a început popularizarea evenimentelor ce se vor desfășura în cadrul manifestării de interes public. Și asta e foarte bine. Din păcate, persoana care scrie pe respectiva pagină de socializare demonstrează nu doar că n-a trecut pe la școală, ci și că n-a fost vreodată interesată de domeniu. În cadrul a două postări succesive, responsabilul de comunicare al instituției a făcut ravagii gramaticale. Fenomenul a fost sesizat de o pagină a rezistenței din Teleorman, intitulată sugestiv, Librăria din Alexandria, care a și corectat textul. Pentru cei care nu știu situația județului, precizăm că în Teleorman nu există vreo librărie.

În cadrul celor două postări ale Primăriei Alexandria, erorile gramaticale apar aproape în fiecare cuvânt sau construcție lingvistică. Aflăm astfel despre existența „praticipanților”, a „conetariilor”, a „înscrierielielor”… Toate astea printre dezacorduri uriașe. Și pe fondul unei lipse absolute a diacriticelor. În consecință, înțelegem că Primăria Alexandria nu vrea să pozeze în instituție care își dorește măcar să respecte limba țării de la care se revendică, așa că dă undă verde analfabetismului. Ba chiar îl și promovează. Ca să învețe și copiii orașului că nu e necesar să scrii corect ca să ajungi funcționar public. Probabil e suficient să te pricepi la lipit afișe.

Articolul precedentProtecția Copilului Teleorman s-a transformat în Big Brother. Angajații sunt supravegheați și în toalete!
Articolul următorDezinsecția, în Alexandria… la sfârșitul lui august