Medicul primar Anca Nicolescu a explicat, luni seara, la Realitatea PLUS, legătura dintre Covid-19 și hepatita misterioasă. Specialistul avertizează că aceasta este o afectare absolut neobișnuită.

„Adenovirusurile sunt o grupă mare de virusuri pe care noi le avem și le putem avea în orice perioadă a vieții noastre. Cel mai mult le au copilașii, cei până la 5, 6 ani, care au și o imunitate scăzută. Virusul la ei se manifestă mai pregnant. Sunt șase clase de adenovirusuri, iar acest adenovirus care se subestimează a fi la originea acestor forme de hepatită este de fapt un virus, o subspecie care produce la copii infecții intestinale, cu vărsătură, cu febră, cu diaree etc.

Adenovirusurile se află la noi și pot da boli pulmonare, inflamație la ochi, neurologice, boli intestinale, dar vreo 50% dintre aceste boli sunt vindecate singure, nu e nevoie de medic, sunt forme ușoare. (…) Este o afectare absolut neobișnuită.

Sunt 190 de cazuri în lume, dintre care 117 sunt în Anglia. Din acești copii, 17 au fost supuși unui transplant hepatic, iar un caz a fost pierdut, nu s-a putut face nimic. Izbucnirea acestei adevărate epidemii de hepatită a fost în Anglia, unde au fost peste 117 cazuri. Am stat de vorbă cu un profesor de pediatrie care se ocupă în sepecial de bolile ficatului în Israel, care ne-a spus că anul trecut ei au avut aproape 5 cazuri de hepatită de acest fel la copii de 4 și 5 ani.

Acest virus acționeaza împreuna cu un alt factor care nu a fost identificat încă. Aceste mutații ar fi nenaturale, adică făcute de laborator”, a precizat medicul în cadrul emisiunii ”Culisele Statului Paralel”.

Articolul precedentConstructorul a preluat amplasamentul pentru reabilitarea DN 6 Alexandria-Craiova, tronsonul din judeţul Olt
Articolul următorGabriel Oprea, președintele UNPR, mesaj pentru Anghel Iordănescu la ceas aniversar: „Azi îl sărbătorim pe ‘Tata Puiu'”