Cimitirul Eroilor din Alexandria, loc în care își dorm nemurirea ostași căzuți în Războiul de Întregire (1916 – 1919), se găsește în paragină, în plin an centenar.

Cimitirul a fost amenajat în anul 1921 de către Societatea „Mormintele Eroilor Căzuți în Război”, pe locul unui cimitir de campanie. În primă fază, acolo au ajuns trupurile a peste 650 de ostași de naționalitate română, austriacă, bulgară, germană, franceză, turcă și rusă din mai multe războaie importante. În anul 2013, Ambasada Franței a exhumat osemintele ostașilor francezi și le-a mutat în Parcela eroilor francezi din Cimitirul Bellu Militar.

Șteaguri rupte, cruci roase de timp și porți fără balamale, toate acestea îl întâmpină acum pe trecătorul care vrea să aducă un omagiu eroilor din pământul Alexandriei.

Pentru a înțelege de ce arată așa Cimitirul Eroilor, am contactat telefonic Serviciul de Piețe și Târguri din subordinea Primăriei Alexandria, care are în responsabilitate buna stare a acestui obiectiv istoric și simbolic. La Serviciul de Piețe și Târguri, am aflat că responsabil de starea cimitirului e…. Octavian Teodorescu, finul primarul Victor Drăgușin.

De la el am aflat că cimitirul va continua să arate ca după război și de 1 Decembrie, în An Centenar, pentru că acum nu se poate face nimic: „Până la 1 Decembrie, cu siguranță nu ne încadrăm să facem ceva vizibil la Cimitirul Eroilor. Cu siguranță în primăvară vor fi schimbări vizibile. Schimbările vor consta în tot ce ai spus tu mai devreme. (N.R.- I-am menționat lui Octavian starea proastă a porților, a crucilor și a steagurilor). Steagurile au fost schimbate în vară. Primăria le cumpără. Ele nu sunt cele mai bune, dar au fost schimbate ultima dată în vară. În primăvară, atunci vor fi schimbări…”

Articolul precedentLiviu Dragnea va afla pronunțarea în dosarul diplomelor false peste o săptămână
Articolul următorCarmen Dan vrea Parlamentul European sau… Consiliul Județean