Venirea primăverii înseamnă și deschiderea Târgului de Mărțișor la Alexandria. Totul se întâmplă pe centrul istoric al reședinței județului Teleorman, acoperit acum de tarabe roșii.

Pentru locuitorii județului Telerman, centrul pietonal din Alexandria reprezintă un loc simbolic. Este centrul vechi al reședinței județului Teleorman, care purta, la momentul înființării orașului, numele regelui Carol I. Construit din mozaic veneţian cu spărturi de marmură triunghiulară, personalizat cu simboluri agrare specifice judeţului Teleorman, centrul pietonal ar trebui să aibă un aspect îngrijit și, de ce nu, european.

Ce găsim astăzi pe centrul pietonal al Alexandriei? Zeci de tarabe acoperite cu material protector de culoare roșie, mii de articole decorative fără valoare, estimate însă la prețuri semnificative de către comercianții care au închiriat spațiul, dar și o populație pestriță care nici măcar n-are idee despre istoria pe care o calcă în picioare.

Oamenii locului, însă, nu par deloc deranjați de felul în care arată centrul simbolic al județului Teleorman. Unii sunt chiar încântați de atmosfera de bazar și de posibilitatea de a achiziționa mărțișoare la prețuri de mall. Căci nu degeaba Târgul de Primăvară de la Alexandria este atât de vânat de comercianți. Dar alții, mai în vârstă, simt fără drept de apel durerea de a vedea istoria călcată în picioare și acoperită cu tarabe, în ritmuri manelistice, de primăvară.

Articolul precedentPrimăria Alexandria investește peste 9.000 de lei în căști colorate cu microfon
Articolul următorProtest la Turnu Măgurele: 50 de persoane strigă în fața Hotelului Turris!