Adrian Ionuț Gâdea, candidatul PSD, a câștigat președinția Consiliului Județean Teleorman, cu 42,93% din voturi, conform numărătorii paralele. Cunoscut ca un apropiat al fostului lider al social-democraților Liviu Dragnea, Gâdea se află printre inculpații din dosarul ”Belina”. Principalul său contracandidat a fost liberalul Eugen Pârvulescu, care nu se află la diferență mare, acesta obținând 40,8% din voturi. Eugen Pîrvulescu a anunțat deja că va face contestație, diferența dintre cei doi fiind extrem de mică, de aproximativ 2.000 de voturi. PNL a câștigat, însă, la vot politic, astfel că majoritatea mandatelor de consilieri județeni vor reveni liberalilor.

Locul al treilea a fost ocupat de Mihai Iordan (USR-Plus), care a câștigat 3,87%.

Adrian Gâdea este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu în dosarul ”Belina”. Acesta este suspectat că ar fi atribuit ilegal concesionarea pe zece ani către terți a unei părți din insula Belina și  a brațului Pavel al fluviului Dunărea.
Soul: Beautiful (TV Spot)

Mai exact, Gâdea ar fi ”promovat un proiect de hotărâre de Consiliu Județean privind transferul Insulei Belina și al Brațului Pavel în proprietatea județului Teleorman și în administrarea CJ, a inițiat un proiect de hotărâre de guvern reținând, în mod vădit contrar legii, legalitatea proiectului cu caracter individual ce se va numi H.G. 943/2013, având cunoștință despre încălcarea dispozițiilor legale care reglementează normele de tehnică legislativă, a trimis neoficial către M.D.R.A.P. documente emanând de la CJ Teleorman în formă de proiect, unele nesemnate și în lipsa adoptării unei hotărâri de consiliu județean”, se arată în referatul procurorilor DNA.

 

Articolul precedentDrăguşin (PSD) câştigă un nou mandat la Alexandria
Articolul următorCOVID – 19| 1 271 de cazuri noi de persoane infectate