Este greu de crezut că unui om de afaceri de talia lui Ioan Nicolae i s-au dat ani de închisoare pentru că s-a implicat politic și a fost cu dare de mână. Dar s-a întâmplat. Și cum în România nimic nu mișcă fără coloratură politică, nici teleormăneanul Niculae, devenit cel mai bogat român într-o vreme, nu a stat departe de ițele roșii, care sunt peste tot în județul condus de ”roșiatici” de când cu democrația. Pentru că s-a dat cu cei aflați pe val și i-a cadorisit cu niscai bănet, patronul de la InterAgro s-a ales cu o celulă la penitenciar. Doi ani și șase luni de închisoare cu executare a luat acesta, în dosarul “Mita la PSD”. Odată condamnat, bogatul din top 300, cu o avere estimată cândva la 1,7 miliarde euro, a lăsat în stand by 10.000 de muncitori angajați în firmele sale și în cele 11 combinate din țară, inclusiv cel de la Turnu Măgurele.

Acum, Niculae se străduiește să revină la bogăția din trecut și pentru asta a făcut numeroase reorganizări în business-urile sale. Firmele pe care le deține se află sub oblăduirea CITR, un organism dedicat companiilor în dificultate cu potențial, care se ocupă cu reintegrarea acestora în circuitul economic.

“Societatea Interagro SA se află în primul trimestru al reorganizării, într-un plan de reorganizare structurat pe o perioadă de trei ani. Nucleul dur al business-ului Interagro SA este agricultură, iar suprafaţa pe care se lucrează este în jur de 4.000 de ha”, precizează CITR pentru Economica.net

Imperiul Interagro SA şi Interagro SRL arată mult modificat faţă de perioada de glorie, dar intenționează să se repună pe picioare pentru a ieşi din insolvenţă. Date statistice, mai mult sau mai puţin oficiale, pentru că nimeni nu a ştiut vreodată exact cât deţine Ioan Niculae, îl clasau pe acesta în top trei moşieri ai României, cu un total de 49.000-50.000 de hectare administrate de: Interagro SRL şi Interagro SA, potrivit datelor publicate de sursa citată. Acum, însă, Interagro mai operează doar 10% din terenul arabil administrat.

În plus, Hotelul Inter (de cinci stele), din Venus, urmează să fie scos la vânzare, iar avionul de lux al companiei Interagro a fost dus la mentenanță cu intenție de vânzare, alte lucruri care arată că bogăția lui Ioan Niculae începe să sărăcească.

Articolul precedentGALERIE FOTO. Ce a rămas din vechiul stadion de la Alexandria
Articolul următorCarmen Dan își face timp să-l viziteze Liviu Dragnea