”Nu poți fi cetățean român cât timp ești asociat sau câștigi bani de pe urma unor oligarhi care nu fac altceva decât să jefuiască România, a declarat Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, duminică seară, într-o emisiune TV, la B1.

Păunescu a mai susținut că „sunt oameni în instituții care duc pe față un război împotriva României” și a insistat că trebuie acționat urgent acolo unde știm clar că există companii care au legături cu oligarhii ruși sau maghiari.

„Toate lucrurile care se întâmplă nu sunt neapărat specifice României. Inflația a crescut, dar acest lucru e în toată Europa. Toată lumea e lovită de creșterea prețurilor și va fi lovită de inflație pentru că a existat pandemia și au fost foarte multe cheltuieli.

Lucrurile s-au dezechilibrat din urmă cu un an și jumatate, așa cum a spus și domnul ambasador Zuckerman”, a declarat Bobby Păunescu.

„Nu e devină președintele, nu e nici vina premierului. De vină e dușmanul din interior – oamenii care sunt prea tare legati de companii, care de 30 de ani și-au dorit să țină România pe loc, să nu ne dezvoltăm. Acești oameni, unul dintre ei e șef la un serviciu de informatii de 18 ani, câștigau și bani.

Nu poți fi cetățean român cât timp ești asociat sau câștigi bani de pe urma unor oligarhi care nu fac altceva decât să jefuiască această țară. Lucrurile astea se vor rezolva la un moment dat…”, mai consideră președintele ARMIS.

Acesta a mai acuzat faptul că „sunt oameni în instituții care duc pe față un război împotriva României”

„Lucurile sunt mult mai grave. Ce va urma nu va putea fi oprit și va fi foarte benefic cetățenilor și României”, a mai spus Bobby Păunescu.

Păunescu a explicat apoi cum se spală banii în România: „Se cumpără cu credite de la anumite bănci, date oarecum mai ușor, anumite companii ale căror active, în contabilitate, au valoare foarte mare. Activele se vând în străinatate. Ele nu mai au valoare decât în contabilitate! Țara aceea plătește activele și în modul ăsta speli banii”.

Președintele ARMIS a subliniat că trebuie trecut urgent la acțiune acolo unde știm clar că există companii cu legături cu oligarhii ruși sau maghiari, așa cum procedează Germania sau Marea Britanie.

Articolul precedentCFR Cluj a câştigat al cincilea titlu consecutiv. Victorie cu CS Universitatea Craiova, în penultima etapă a play-off-ului
Articolul următorMiron Mitrea anunță erodarea imaginii premierului: „dusul cu zăhărelul nu ajuta pe nimeni!”