În cursul acestei perioade s-a constituit comisia de evaluare anuală pentru desfășurarea evaluării managementului Centrului Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman. Mai ales că banii destinați culturii din județ au constituit mereu un subiect de dispută publică. 

Anual, Centrul Cultural este supus unei evaluări, din care nu prea rezultă mare lucru, în afară de lucrurile evidente: că banii sunt mulți și sunt cheltuiți fără cap. Lucru pe care l-a admis chiar și președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, în repetate rânduri: „Bugetul Centrului Cultural Județean în 2017 a fost de 2.994.000. Salariile au fost de 2.226.000 și restul 457.000 pentru evenimentele desfășurate de instituție. În 2018 avem 3.494.000, din care 2.504.000 cheltuieli cu personalul, restul fiind alocate evenimentelor.”

Cu alte cuvinte, banii alocați culturii județului se duc, în mare, pentru plata salariilor unor angajați care abia se mișcă de câteva ori pe an, pentru a încropi niște evenimente culturale de mic impact public. Desigur, Comisia de Evaluare constituită anul acesta nu va descoperi lucruri mai importante în ecuație. Totuși, e bine ca lucrurile acestea să fie consemnate și oficial.

În consecință, directorul Centrului Cultural, Elena Popa, a avut obligația de a depune la registratura Consiliului Județean Teleorman raportul de activitate pentru aprobarea regulamentului cadru de organizare și desfășurare a  concursului de proiecte de management.

Articolul precedentAutoritățile sperie teleormănenii cu pesta porcină
Articolul următorCum și-a pierdut Alexandria primăria și… reperele