Alexandru Rafila prevede că dacă nu sunt luate măsuri mai dure, numărul de cazuri ar putea ajunge la sfârșitul lunii decembrie la 10.000 pe zi.

„Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri – pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive – cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. (…) La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”, a spus Alexandru Rafila.

Un nou bilanț dramatic al infecțiilor cu coronavirus a fost dat publicității, ieri, de Grupul ce Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate 6.546 de noi infectări. Bilanțul deceselor a urca cu încă 103 – un nou record. Pe secțiile de Terapie Intensivă, situația rămâne în continuare dramatică, 917 persoane fiind internate în stare gravă. 

Articolul precedentFOTO. Accident în Teleorman. Două persoane, încarcerate
Articolul următorBuget de 1,2 milioane de lei pentru gestionarea mai bună a arhivelor caselor de pensii