Pentru că vara nu trebuie să însemne doar vacanță, ci și relaxare creativă, Biblioteca Județeană „Marin Preda” oferă tinerilor din județul Teleorman alternative plăcute și constructive de petrecere a timpului. În consecință, instituția are în plan organizarea unei varietăți de expoziții tematice, momentul principal fiind cel al expoziției permanente de carte „Marea Unire”, care marchează anul Centenarului.

Expoziția de carte este deschisă pe tot parcursul anului, în sala de lectură a bibliotecii, unde cei interesați pot găsi documente pentru a se informa. Expoziția „Cartea de vacanță” este organizată de Secția de împrumut pentru tineri și adulți și de Secția de împrumut pentru copii din cadrul Bibliotecii.

O alternativă de petrecere constructivă a vacanței de vară este și proiectul „Biblioteca în aer liber”, care aduce împreună copii și adulți pentru socializare, jocuri de cărți, șah, table, rummy sau tenis de masă, dar și de a citi presa.

Și nu în ultimul rând, cel mai important proiect al bibliotecii este Concursul național „Bătălia cărților”, divizat pe secțiunile de vârstă 11-13 ani și 14-18 ani, în sarcina competitorilor fiind inclusă sarcina de a parcurge zece titluri propuse, pentru ca ulterior să le discute la Zilele Bibliotecii Județene, ajunsă la ediția a XX-a.

O altă posibilitate foarte bună de a dezvolta creativitatea în vacanță este și concursul național „România la 100 +100”, care este structurat pe două categorii de vârstă: tineri între 15 și 35 ani și adulți între 36 și 100+. Cele mai bune creații vor fi incluse într-un volum omagial, urmând să fie trimise în toată țara, la nivelul bibliotecilor județene.

Articolul precedentLoteria a anunțat: Premiul Joker a fost câștigat de un teleormănean!
Articolul următorMarius Manole, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu și Alexandru Papadopol vin la Ideo Ideis