Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Pietroşani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi dus în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Alexandria au pus în executare un mandat de percheziţie la domiciliul bărbatului din Pietroşani, ocazie cu care au fost identificate şi recuperate mai multe cruci din marmură. Din primele informaţii, suspectul se pare că le-a furat din cimitere aflate pe raza judeţelor Teleorman şi Giurgiu.

Luat la întrebări, acesta a recunoscut că a mai furat şi alte monumente funerare pe care le-a vândut unei firme de pompe funebre.
Oamenii din zonă au declarat că bărbatul, deşi nu avea niciun venit, cu alte cuvinte era sărac lipit pământului, reuşise în ultima vreme să-şi cumpere un autoturism, fapt ce a atras atenţia localnicilor.
Poliţiştii continuă cercetările şi nu exclud varianta ca suspectul să facă parte dintr-o reţea care se ocupă cu furtul crucilor de marmură din cimitire, mai cu seamă că, zilele trecute, în judeţul Prahova mai mulţi bărbaţi au fost arestaţi pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte.

Articolul precedentComisia Europeană avertizează România să oprească tăierile ilegale de păduri!
Articolul următorIncendiu într-un apartament din Alexandria. 50 de persoane s-au autoevacuat, două persoane au fost transportate la spital