Este alertă medicală în România, după ce două cazuri de difterie au fost confirmate în țara noastră. Vorbim despre două persoane din Capitală, care provin din medii defavorizate. Medicii au fost luați prin surprindere și asta deoarece boala nu a mai fost prezentă pe teritoriul României din anul 1990, chiar dacă nu a fost eradicată.  

Două persoane au fost diagnosticate cu difterie, anunță Realitatea PLUS. Boala contagioasă nu a mai fost prezentă pe teritoriul României din 1990. 

Persoanele provin din medii defavorizate. Au fost internate în spitalul Victor Babeș din Capitală iar starea lor este bună momentan. 

Simptomele difteriei se aseamană cu o răceală și se manifestă, printre altele, prin febră și dureri în gât. 

„Doi pacienți în vârstă de 38 și 40 ani, bărbați, consumatori de droguri, infectați HIV, au fost internați la un spital de boli infecțioase din București, cu leziuni cutanate. Din leziunile cutanate aflate la locurile de injectare, s-au izolat tulpini de Corynebacterium diphteriae  ne-toxigene. Evoluția pacienților este favorabilă.

Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) și sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienți. Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost înregistrat în România în anul 1989. Acest tip de difterie se previne prin vaccinare încă din primul an de viață, cu vaccinul inclus în Programul Național”, a anunțat, sâmbătă, Ministerul Sănătății. 

Boala poate fi însă prevenită prin vaccinare. Vaccinul recomandat este cel hexavalent, care se administrează la vârstele de două luni, la patru luni și la 11 luni.

 
 
Articolul precedentȘedință de urgență la Ministerul Finanțelor! Motivul pentru care Boloș i-a chemat de-acasă pe angajați
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET