Pentru un ipohondru e aproape imposibil să facă un pas în Policlinica din Alexandria. Pentru că încă de la intrare te întâmpină o poartă ruginită și o clădire adormită parcă în timp. Cei care au realmente curaj și intră în edificiu pot să se delecteze cu imaginea unor pereți răpuși de igrasie, a unor scaune rupte sau a unor uși cu clanțele defecte. Temerarii, care au inconștiența necesară pentru a intra în toalete vor descoperi un peisaj dezolant și plin de germeni.

 

Situația e aceeași de mulți ani. Nimeni nu intervine pentru remedierea ei, pentru că, iată, în Policlinica rămasă moștenire din vremurile de tristă amintire își desfășoară activitatea mai mulți medici importanți ai județului care au concesionat sau au închiriat cabinetele și laboratoarele de care aveau nevoie, acestea devenind proprietate privată.

În contextul dat, Consiliul Județean Teleorman nu poate interveni pentru renovarea unei clădiri care cuprinde mai multe proprietăți private. Iar medicii în cauză nu pot investi decât în pătrățica lor, nu în reabilitarea întregii clădiri. Și, cumva, îi putem înțelege.

Din păcate, în tot acest timp, pacienții merg pe holuri ai căror pereți n-au mai văzut de zeci de ani un var proaspăt și se tratează cu instrumente medicale de pe vremea lui Ceaușescu. Căile de acces rutier și pietonal ar trebui reparate de Consiliul Județean Teleorman, care are în subordine instituțiile spitalicești din județ. Dar realitatea e că în incinta Policlinicii din Alexandria nu s-a mai făcut de mulți ani nicio investiție care să conteze realmente. Poate niște termopane s-au mai montat pe la parter, dar termopanele nu țin infecția la distanță. Și, din lipsă de soluții, oamenii încă fac cozi la cabinetele Policlinicii…

Articolul precedentNoi inundații în Teleorman: mai multe case au fost afectate de ape la Voievoda
Articolul următorAccident rutier în Alexandria, fără victime