Un tânăr bănuit de comiterea infracțiunii de complicitate la tentativă la înșelăciune prin metoda “Accidentul” a fost reținut. Tânărul se afla în fața Spitalului Județean Alexandria, unde s-a întâlnit cu bărbatul căruia îi solicitase 7000 euro pe motiv că fiica sa a avut un accident și are nevoie de o proteză.

Azi noapte, în jurul orei 00:50, polițiștii din Alexandria au reținut un tânăr din comuna Sinești, județul Ialomița, bănuit de comiterea infracțiunii de complicitate la tentativă la înșelăciune prin metoda “Accidentul”.

În jurul orei 19:30, tânărul în vârstă de 30 de ani se afla în fața Spitalului Județean Alexandria, unde s-a întâlnit cu bărbatul căruia îi solicitase 7000 euro pe motiv că fiica sa a avut un accident și are nevoie de o proteză.

Anterior întâlnirii, persoana vătămată a anunțat organele de poliție, solicitând ajutor. Drept urmare, au fost constituite echipe de cercetare pentru prinderea în flagrant delict a presupusului făptuitor.

Tânărul i-a solicitat persoanei vătămate, un bărbat în vârstă de 62 de ani din municipiul Alexandria, să poarte discuții telefonice cu o a doua persoană în vederea obținerii de date cu privire la motivele pentru care i se solicită banii.

După încheierea conversației telefonice persoana vătămată nu a mai fost de acord cu înmânarea banilor, sprijinindu-i pe polițiști la imobilizarea acestuia.

Tânărul a fost audiat de către polițiști, față de acesta fiind luată măsura reținerii, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria pentru a dispune în cauză.

Cum funcționează?

Victima este aleasă, de cele mai multe ori, la întâmplare, prin apelarea unui post telefonic fix sau mobil. În cele mai multe cazuri, suspecţii folosesc un limbaj evoluat, comunicându-i potenţialei victime, folosindu-se de o falsă calitate, faptul că o rudă apropiată este victima unui accident de circulaţie sau este reţinută de organele de poliţie, solicitându-i acesteia sume de bani pentru acoperirea pagubelor produse cu ocazia accidentului de circulaţie, ori pentru intervenţia medicală chirurgicală, în scopul salvării presupusei victime.

După întărirea convingerii, aceştia comunică CONDIŢIILE ce trebuiesc îndeplinite în cel mai scurt timp pentru a putea intra în posesia banilor, care au ca scop salvarea presupusei victime.

Dacă primiţi un astfel de telefon, de la ,,un binevoitor” care vă pretinde bani, fie prin depunerea într-un anumit cont sau înmânarea unei alte persoane, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive nu daţi curs unei cereri de acest tip şi nu trimiteţi bani, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!Anunțați poliția la serviciul de urgență 112!

Articolul precedentAccident rutier! Un autoturism s-a ciocnit de o cisternă! O persoană a rămas încarcerată FOTO
Articolul următorBraconierii au abandonat autoturismul pe câmp pentru a scăpa de poliție