După patru încercări eșuate de a lua dosarul Teldrum de la DNA, Secția Specială a intrat în posesia unei copii a acestui dosar. Și chiar dacă asta nu înseamnă automat și o declinare a competenței, informațiile din dosar ar putea să fi ajuns pe mâini rău-intenționate. 

Seful interimar al DNA, Călin Nistor, a anunțat că o copie a dosarului Teldrum a fost trimisă Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Demersul pare aberant, în contextul în care competențele Secției Speciale nu au nicio legătură cu temele impuse de dosarul Teldrum, însă Adina Florea susține că o copie a dosarului îi era necesară ca mijloc de probă în soluționarea unui dosar aflat pe rolul secției de investigare a magistraților, vizând un magistrat.

Desigur, dosarul rămâne în competența Teldrum, mai ales că în dosar mai sunt de efectuat acte de urmărire penală, pe care procurorul le va da în lucru în termenele stabilite. La Procurorul General al României a ajuns, însă, o solicitare ca Augustin Lazăr să decidă dacă dosarul va fi instrumentat de secția specială sau dacă el va rămâne la DNA, unde acesta e e în curs de finalizare. Evoluția situației e spectaculoasă, însă, chiar dacă dosarul va fi în continuare în instrumentarea DNA, presiunile ce se fac asupra procurorului de caz și asupra Direcției Anticorupție sunt vizibile cu ochiul liber.

Articolul precedentCod galben de vreme rea în Teleorman
Articolul următorAmbasadorul SUA a donat cărți bibliotecii din Alexandria