Problema incendierii miriștilor de către  proprietarii de terenuri agricole din Teleorman în scopul igienizării este în continuare una deosebit de gravă. 6 dosare penale s-au deschis pe această temă până la finalul lunii august.

Potrivit Instituției Prefectului Teleorman, în acest an, în perioada 1 ianuarie – 31 august, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au fost înregistrate 6 dosare penale privind incendierea miriștilor, pentru fapte săvârșite atât în mediul urban, cât și în mediul rural, dosare penale în care se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei și luării măsurilor care se impun, prin unitatea de parchet competentă teritorial.

Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”A.D. Ghica” al Județului Teleorman, cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Teleorman, Comisariatul Județean Teleorman al Gărzii Naționale de Mediu și Direcția Silvică Teleorman a organizat în data de 3 iunie 2019 o activitate de instruire de specialitate, pe linia prevenirii și stingerii incendiilor, premergătoare începerii campaniei agricole de recoltare a cerealelor păioase cu reprezentanți ai principalelor exploatații agricole de pe raza județului Teleorman pentru prezentarea măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor pe perioada recoltării, transportării și depozitării păioaselor, precum și prezentarea prevederilor legale în domeniu.

Toate aceste măsuri luate pe timpul verii n-au reușit să convingă proprietarii de terenuri agricole că nu trebuie să incendieze miriștile, astfel încât cu o săptămână în urmă puteam vorbi la nivelul județului, potrivit pompierilor militari, despre un incendiu pe oră.

Articolul precedentSpitalul Județean Teleorman face angajări! Se caută director medical
Articolul următorErik Lincar s-a despărțit de Turris Oltul Turnu Măgurele