O companie de distribuție energie electrică a organizat 4.867 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice în intervalul iulie – septembrie 2018, în șapte județe. În urma controalelor, au fost identificate 555 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 108 cazuri, Dolj – 213 cazuri, Gorj – 9 cazuri, Mehedinți – 34 cazuri, Olt – 89 cazuri, Vâlcea – 43 cazuri, Teleorman – 59 cazuri.

Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative. Cei care se preocupă cu asemenea fapte trebuie să știe că sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare.

Acțiunea a fost organizată cu organele de specialitate ale Poliției pe linia prevenirii și combaterii caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționarii echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sesizați organele de urmărire penală competente.

Articolul precedentProbleme în traficul rutier din Teleorman, din cauza vremii
Articolul următorMedalia „Crucea Comemorativă a Războiului 1916-1918” – Exponatul lunii decembrie