De la începutul anului 2018 și până în prezent, în Teleorman, s-au acordat 21 ajutoare de urgență, astfel: 2 ajutoare pentru incendii și 19 ajutoare pentru situații deosebite datorate stării de sănătate. Cuantumul acestor ajutoare de urgență a fost situat între 1.000 și 5.000 de lei, conform grilei stabilite de Ministerul Muncii, dar și in funcție de nevoia și gravitatea situației.

În prezent, urmare fenomenelor meteo cu ploi abundente din lunile iunie-iulie, echipele de inspecție socială din cadrul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Teleorman sunt în teren pentru efectuarea anchetelor sociale, la cele 130 de case afectate, fapt care va determina propunerea sau respingerea de acordare a unor ajutoare de urgență în bani, stabilite prin Hotărâre de Guvern.

Ajutoarele de urgență acordate prin Hotărâre de Guvern se dau doar pentru persoanele și familiile care sunt în riscul de excluziune socială din cauza unor calamități naturale, incendii, stări de sănătate precare și altele.

În județul Teleorman, în anul 2017, s-au acordat 56 ajutoare de urgență. 12 ajutoare pentru calamități naturale, 6 ajutoare pentru incendii, 38 ajutoare pentru situaţii deosebite datorate stării de sănătate.

Articolul precedentDragnea și-a mutat sturionii de la balta Belina
Articolul următorUn bărbat din Teleorman a decedat după ce a căzut într-o groapă din propria curte