Vineri, 19 octombrie 2018, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agențiilor locale din Roșiorii de Vede şi Turnu Măgurele.
În vederea participării la Bursa Locurilor de Muncă au fost contactați aproximativ 1065 agenţi economici, dintre care 83 au oferit 527 locuri de muncă vacante. Oferta de locuri de muncă vacante locală a fost completată de oferta de locuri de muncă vacante din spaţiul economic european prin reţeaua EURES România. La nivelul judeţului Teleorman, în cadrul bursei locurilor de muncă, au fost prezenţi 40 angajatori şi aproximativ 595 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Ca urmare a participării la bursă şi în urma susţinerii unui interviu cu angajatorii prezenţi, un număr de 130 absolveţi au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă. În cadrul acestui eveniment, persoanele participante au fost informate despre serviciile oferite de A.J.O.F.M Teleorman (medierea muncii, serviciile EURES, formare profesională) şi au beneficiat de consiliere cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau despre cum se redactează o scrisoare de intenţie, precum şi despre proiectele cu finanţare nerambursabilă implementate la nivelul judeţului: UNIT 4 – Ucenicie și stagii pentru șomerii non-NEET din Regiunile mai puțin dezvoltate, INTESPO – Inregistrarea Tinerilor în Evidenţele Serviciului Public de Ocupare, “ACTIMOB 1- Activare și mobilitate tineri NEETs”. Tot în cadrul evenimentului partenerii sociali ai A.J.O.F.M Teleorman au disemina informații privind serviciile oferite: Armata Romănă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgență Teleorman, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, Master Media. Reprezentații angajatorilor participanți la bursă şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au completat chestionare din analiza cărora se va afla gradul de vizibilitate al AJOFM Teleorman și implicit al serviciilor oferite în rândul actualilor si potenţialilor beneficiari. Rezultatele finale vor fi centralizate de A.J.O.F.M Teleorman la o lună de la data desfaşurării acestei burse, a declarat directorul executiv Achim Caranica Mariean.