A început un nou an școlar, iar copiii din mediul urban și rural au revenit în clase.

Situația este cel puțin la fel de gravă ca și în anii trecuți, 46 de unități de învățământ neavând autorizație de funcționare. Asta înseamnă că în respectivele școli și grădinițe, copii merg la toaletă în curte, se spală pe mâini așa cum pot și stau în clase care cad peste ei. N-ar fi prima dată în Teleorman… Astfel, din cele peste 300 de școli și grădinițe din Teleorman, 46 nu au autorizație sanitară de funcționare, neavând nici apă curentă, nici grupuri sanitare nu neapărat moderne, dar măcar curate și nici clase dotate și puse la punct.

Până pe data de 5 septembrie, Direcția de Sănătate Publică Teleorman, precum și personal din Instituția Prefectului și din inspectoratul Școlar Județean au făcut verificări în unitățile de învățământ din Teleorman, pentru a vedea în ce stare se găsesc acestea, înainte de a-și primi elevii la cursuri.

Ce au constatat a fost de-a dreptul dramatic, pentru că după ce s-au controlat 21 de licee, 127 de școli și 190 de grădinițe, echipele mixte de control au găsit situații în care cu greu clădirile în cauză puteau fi numite unități de învățământ. Și, la fel ca și în anii trecuți, numărul școlilor fără autorizație de funcționare se ridică la aproape 50. În continuare, până pe data de 28 septembrie, se vor face controale în școli și grădinițe, atât în mediul urban, cât și în cel rural, pentru a verifica felul și condițiile în care sunt obligați unii dintre copiii din Teleorman să învețe.

Din păcate, autoritățile locale nu consideră nici în anul 2018 că educația este o prioritate și că cea mai mare parte a investițiilor nu trebuie să fie direcționată către parcuri și ghivece cu flori, ci către școli și dispensare.

Articolul precedent„Atelierul de artă” se deschide în septembrie la Alexandria
Articolul următorTrei șoferi prinși alcoolizați pe drumurile Teleormanului