Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 694 de la declanșarea invaziei de către Rusia.

UPDATE 8:15 – Ministerul rus al Apărării a anunţat joi dimineaţă că unităţile sale de apărare aeriană au interceptat şi distrus o dronă ucraineană deasupra regiunii Moscova şi o a doua deasupra regiunii Leningrad, care înconjoară al doilea oraş ca mărime al ţării, Sankt Petersburg, relatează Reuters.

Incidentele ar fi avut loc în jurul orei locale 1.30 (0.30, ora României).

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, declarase anterior pe Telegram că unităţile de apărare aeriană au doborât o dronă în timp ce aceasta se îndrepta spre capitală. Fragmentele au atins solul, dar nu s-au înregistrat pagube sau victime.

Atacul asupra regiunii Leningrad a vizat un terminal petrolier de la Marea Baltică, potrivit publicaţiei ruse SHOT, care a citat surse anonime.

Autorităţile ruse au raportat, de asemenea, un nou atac cu rachete asupra oraşului Belgorod, situat în apropiere de graniţa ruso-ucraineană. Guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a declarat că apărarea aeriană a doborât toate cele 10 rachete, dar că o persoană a fost rănită.

UPDATE – Chiar dacă președintele SUA, Joe Biden, și principalii lideri ai Congresului din ambele partide urmează să se întâlnească, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a declarat că nu este momentul potrivit pentru un acord privind imigrația și problemele de frontieră care ar putea deschide calea aprobării unui nou ajutor pentru Ucraina.

Biden a cerut o întâlnire bipartizană a liderilor de top pentru a încerca să ajungă la un acord privind problemele de frontieră, ajutorul pentru Ucraina și alte probleme legate de cheltuieli.

Statele Unite sunt blocate de luni de zile în lupte interne pe tema cheltuielilor, care datează încă de la înlăturarea fostului președinte al Camerei, Kevin McCarthy, în octombrie 2023.

Republicanii din Senat au blocat în decembrie aprobarea unui ajutor de 61,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, în mare parte din cauza îngrijorărilor legate de faptul că proiectul de lege nu conținea măsuri de securitate la frontieră.

„Nu cred că acum este momentul pentru o reformă cuprinzătoare a imigrației, deoarece știm cât de complicat este. Trebuie să ne securizăm propria frontieră înainte de a vorbi despre a face orice altceva”, a declarat Johnson.

„Îi voi spune președintelui ceea ce vă spun tuturor, ceea ce am spus poporului american: graniță, graniță, graniță”, a spus Johnson.

Celelalte comentarii ale lui Johnson cu privire la Ucraina au indicat că preocupările sale cu privire la capacitatea de a trece un nou ajutor nu s-au limitat la problemele de frontieră. Republicanii au o majoritate foarte redusă în Camera Reprezentanților, iar unii membri au declarat că se opun în mod categoric unui nou ajutor pentru Ucraina, indiferent de compromisurile privind frontiera și imigrația.

Casa Albă nu are, de asemenea, un plan strategic pentru rolul SUA în Ucraina, a declarat Johnson.

„Care este finalul jocului și strategia în Ucraina? Trebuie să știm că Ucraina nu va fi un alt Afganistan”, mai spune el.

Articolul precedentZi crucială la Guvern: Marcel Ciolacu anunță măsuri pentru fermieri și transportatori – Negocieri TENSIONATE cu protestatarii
Articolul următorProtestele se extind: Angajații de la METROREX amenință cu greva! Tremură pământul sub Grindeanu