Vama Siret este blocată de numărul mare de cetățeni ucraineni care intră în țară. MAE recomandă trecerea prin celelalte puncte de frontieră.

Imagine

(Sursa foto: Facebook, Patenschi Photographer )

Ministerul Afacerilor Externe anunță că punctul de frontieră Porubne – Siret de la granița cu Ucraina este blocat de numărul foarte mare de persoane care doresc să părăsească statul și de procedurile de verificare a documentelor.

„În contextul întârzierilor semnificative și al blocajului înregistrate la punctul de frontieră dintre Ucraina și România, PTF Porubne – PTF Siret, generate de fluxul foarte mare de persoane care doresc să părăsească teritoriul Ucrainei și de procedurile specifice de verificare a documentelor aplicate de către poliția de frontieră din această țară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români să ia în considerare să utilizeze, alternativ, și celelalte puncte de trecere a frontierei dintre Ucraina și România (PTF Solotvino – PTF Sighetul Marmației, PTF Diakovo – PTF Halmeu ), precum și cele dintre Republica Moldova și România (PTF Lipcani – Rădăuți Prut, PTF Costești – PTF Stânca, PTF Sculeni,  PTF Leușeni – PTF Albița, PTF Cahul – PTF Oancea și PTF Giurgiulești – PTF Galați), unde timpii de așteptare pentru ieșirea din Ucraina sau Republica Moldova sunt în prezent mult mai reduși.

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în această țară  prin platforma www.econsulat.ro  (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară”, conform unui comunicat de presă.

Premierul Nicolae Ciucă a mers vineri la Vama Siret, împreună cu miniştrii Afacerilor Interne, Lucian Bode, Sănătăţii, Alexandru Rafila, Apărării, Vasile Dîncu, şeful DSU, Raed Arafat şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentri a urmărj stadiul pregătirilor pentru gestionarea măsurilor luate de autorităţi la frontiera cu Ucraina, la vama Siret, din județul Suceava, punctul de frontieră prin care au intrat cei mai mulți refugiați ucraineni.

Articolul precedentReghe recidivează PENAL! Dosarul medical al Anamariei Prodan, FURAT și făcut public. Mutare josnică în divorțul anului
Articolul următorKievul atacat din nou la primele ore ale dimineții