Ministerul Economiei și-a îmbogățit recent resursa umană cu un tânăr teleormănean, al cărui merit principal pare a fi acela că nu știe să scrie și că a măsluit un proiect din fonduri europene. 

Mereu alături de primarul orașului, dar și de conducerea județeană a partidului, Viorel Râcu, căci despre el este vorba, a fost însă remarcat de publicația Kamikaze, fiind imortalizat într-o fotografie cu echipa de partid, o fotografie atât de grăitoare, încât jurnaliștii de la Kamikaze au prognozat că aceea e viitoarea componență a Guvernului României.

Ei bine, nu s-au înșelat prea tare. După o scurtă experiență de consilier pe la Forțele de Muncă, Râcu  s-a aranjat din ce în ce mai bine. Și nu a făcut-o de unul singur, ci l-a ajutat partidul. Vorbim despre un absolvent al Universității Partidului de la Alexandria (faimoasa „Valahia”), fără alte calificări și cursuri în afară de cele oferite de partid, constând în lipitul de afișe, adunatul oamenilor la mitinguri sau, de ce nu, strigatul pe la DNA împotriva legilor țării, în susținerea infractorilor.

Așa că Viorel Râcu părea a fi doar un alt analfabet din Teleorman, cu apucături pesediste, care se lăuda prietenilor că i-a promis Dăncilă un post în guvern și apoi a avut grijă să se laude cu el pe Facebook. Dar se pare că povestea lui Râcu e mult mai complexă de atât. În atenția Agenției Naționale de Integritate a ajuns o sesizare legată de acest individ, sesizare din care aflăm elemente foarte interesante.

Astfel, după ce a lipit afișe pentru PSD Teleorman și a mobilizat oamenii la mitinguri pro-pesediste, Viorel Râcu a devenit… funcționar public. Se pare că aceasta e singura calificare de care ai nevoie pentru a lucra la stat: lipitul de afișe. Practic, el a devenit consilier juridic la AFOFM Roșiorii de Vede. În tot acest timp, Râcu a continuat să desfășoare activități de natură politică, lucru inadmisibil din punct de vedere legal, dar era și angajat pentru predare și instruire pe proiecte europene, colaborând în cadrul mai multor proiecte derulate de către firma MEDILINE EXIM SRL. Mai mult, acesta era plătit și în cadrul proiectului ”Incubatoare de Forță de Muncă ID PROIECT 120481” din programul ”POCU’‘.

În acest moment, Viorel Râcu este funcționar public în cadrul Ministerului Economiei, drept răsplată pentru munca prestată la PSD și pentru faptul că a fost în fața DNA pentru a-l susține pe Liviu Dragnea.  Totuși, potrivit Ghidului privind incompatibilitățile și conflictele de interese emis de ANI în anul 2018, el nu are voie să desfășoare alte activități în afara celor specifice fișei postului, și cu atât mai puțin activități de natură politică. Totuși, Râcu este deținător al mai multor funcții în cadrul structurilor pesediste de tineret din Teleorman.

Articolul precedentAngajări în POLIȚIE 2019. MAI scoate la concurs 290 de posturi, prin încadrare directă
Articolul următorDupă ani și ani, Casa de Cultură din Alexandria va fi reabilitată