În ultimele zile, sute de porci sunt uciși în Teleorman de către autorități, după ce mai multe focare de pestă porcină africană au fost confirmate de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

Cauza acestei explozii de îmbolnăviri este porcul mistreț, care trăiește pe numeroasele fonduri de vânătoare din Teleorman. Autoritățile teleormănene n-au luat, însă, măsuri pentru limitarea îmbolnăvirii porcilor mistreți de pe fondurile de vânătoare aflate sub tutela unor oameni puternici ai locului, ci au luat cu asalt gospodăriile oamenilor, sacrificând porcii domestici.

La acest moment, situația din județ este de-a dreptul dramatică: peste 400 de porci au fost uciși de autorități numai în ultimele zile, iar sacrificările continuă, în ideea de a preveni răspândirea îmbolnăvirilor în zonele învecinate.

În localitatea Pietroșani, unde au fost deja confirmate 7 focare de pestă, autoritățile au luat decizia de a ucide toți porcii din gospodăriile oamenilor. Localitatea se află în Lunca Dunării, în imediata vecinătate a Fondului de Vânătoare 61 Fățana, fond în care evoluează pesta la mistreț începând cu data de 13 iunie.

Articolul precedentLiviu Vasilică ar fi împlinit astăzi 69 de ani
Articolul următorUn adolescent a dispărut astăzi în Râul Vedea