În Teleorman, foarte multe persoane se plâng de existența țântarilor și de faptul că nu pot sta seara afară fără produse de protecție. Chiar dacă autoritățile dau senzația că fac dezinsecție, soluția pare să nu fie atât de concentrată pentru că țânțarii continuă să bâzâie. 

O atitudine publică vine din partea senatorului, Eugen Pîrvulescu, președinte PNL Teleorman, care consideră, la fel ca mulți cetățeni, că dezinsecția este apă de ploaie. El face și o comparație cu județul Ilfov, acolo unde această problemă este ținută sub control.

”Lupta cu țânțarii este una oarbă și fără efect în Teleorman. Spre deosebire de Ilfov, unde președintele de consiliu județean, liberalul Marian Petrache, s-a implicat personal, în Teleorman țânțarii i-au adus la disperare pe locuitori. În situația în care se cunoaște destul de bine că ploile abundente și căldura priesc înmulțirii acestor insecte care, prin înțepături, pot transmite diverse boli, acțiunile de dezinsecție din Teleorman sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. Ca o comparație, în județul Ilfov se intervine împotriva țânțarilor atât de la sol, cât și aerian, din avion, după un program riguros stabilit. De pildă, până la momentul acesta s-au efectuat acțiunile de dezinsecție terestră, după care, din 15 iulie, se va relua operațiunea de dezinsecție din avion, pentru ca apoi să se revină cu tratamente de la sol”, consideră Pîrvulescu.

Mimarea dezinsecției în Teleorman

”În Teleorman a devenit un obicei ca asemenea acțiuni de dezinsecție să fie cât mai sporadice, scumpe și fără efect, iar acest lucru se mai întâmplă doar accidental și numai în zonele urbane. Mai succint spus, dezinsecția în județul Teleorman este apă de ploaie. Bolile transmise de țânțari prin înțepături nu interesează autoritățile locale și județene. Chiar și Direcția de Sănătate Publică Teleorman tace mâlc și se complace. Nici măcar ministrul Sănătății, care știe exact pericolul pe care îl reprezintă țânțarii, nu dă semne că i-ar păsa în vreun fel de sănătatea românilor pentru a determina guvernul să coordoneze și să eficientizeze acțiunile de dezinsecție. Cu toții trândăvesc precum țânțarul anofel și nu catadicsesc să emită un ordin, la nivel național, de combatere a invaziei de țănțari. De aceea, astăzi, fiecare teleormănean e obligat să se protejeze împotriva țânțarilor după cum poate, fiind lăsat pe pielea lui să-și apere propria sănătate”, este de părere senatorul PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Articolul precedentAu fost publicate rezultatele repartizării computerizate la liceu. Cea mai mică medie de admitere în județul Teleorman-2.03
Articolul următorLocuri de muncă pentru sudori, tâmplari, zidari, în Teleorman