Constructorul turc care şi-a adjudecat contractul privind reabilitarea drumului naţional DN 6, tronsonul din judeţul Olt, ar putea începe lucrările după data de 15 august.

Contractul privind reabilitarea unui tronson de drum de 53 de kilometri, pe ruta Alexandria-Craiova, a fost semnat, în luna martie. Un constructor turc va derula acțiunile de reabilitare, valoarea investiției fiind de peste 258 de milioane de lei, fără TVA.

„Din fericire, şi acest sector de drum, care a avut probleme cu contracte reziliate în 2012, care a stat zece ani într-o stare de viabilitate proastă cu disconfort pentru conducătorii de auto, la această dată este semnat contractul de execuţie lucrări. A fost prezentat proiectul tehnic, pentru că în aceşti 10 ani au mai apărut degradări şi proiectul tehnic iniţial a trebuit upgradat puţin. Cred că undeva după data de 15 august, constructorul turc, care este serios din ceea ce am observat noi, va începe lucrările efectiv, pe sectorul de drum”, a declarat directorul SDN Slatina, Adrian Motorga.

Conform contractului, lucrările vor fi finalizate anul viitor. Investiția este finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile.

„Termenul de execuţie este sfârşitul anului viitor. La această dată, sunt în pregătirea şantierului şi pe partea de documentaţie tehnică – avize, relocări. Aşteptăm spre sfârşitul anului să vedem cu evoluează lucrările efective. O dată cu reabilitarea DN 6, accesul de la Craiova către Alexandria va fi mult mai facil. Avem şi Centura Caracal, care a fost dată în folosinţă şi cumva rezolvăm problemele de trafic pe zona mediană a judeţului Olt”, a conchis Motorga.

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET – Care este PILDA zilei
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Cele 9 porunci bisericești