Inspirat de o idee a unor englezi, un teleormănean din mica localitate Scrioaștea a încropit un plan măreț: acela de a asigura copiilor din localitatea sa un contact direct cu cărțile. Proiectul se numește „Cu cărțile pe uliță” și acum e în plină dezvoltare. 

Astfel că putem vorbi despre începutul unui mare demers individual în Teleorman: construirea unei case de cultură în mediul rural, mai precis în comuna Scrioaștea. El va fi, însă, accesibil tuturor oamenilor din județ, care își doresc să păstreze și să susțină cultura locală și educația. Centrul va purta numele visului pe care Relu Voicu l-a avut: “Cu cărțile pe uliță”.

Centrul Cultural Multifuncțional  pentru copiii din Teleorman ar urma să le asigure celor mici bibliotecă, sală de cursuri și sală de teatru. Cu sprijinul directorului Humanitas, Lidia Bodea, deja există o bibliotecă și o sală de cursuri în proiect, iar datorită lui Relu Voicu, care a strâns donații în acest scop, există și un spațiu pentru amenajarea centrului.

Îți trebuie un strop de nebunie, așa-i? Să pleci așa, de pe un șanț, și din Teleorman. Nu. Un strop mai mult, cât 1000 de Socola. Cred că României îi lipsește taman asta, hulita nebunie, visele alea tâmpite de râd toți de tine la început, nu știu, atitudinea aia mesianică de spunea Cioran, să vrei să ieși la luminiș, să nu te complaci în bezna năclăită de la periferia istoriei. Zic, hai să urnim întunericul, în primul rând din noi. Putem face lucruri absolut uluitoare. Singuri, niciodată. Laolaltă. Nu EU, ci NOI. O ECHIPĂ…„, spune Relu Voicu.

Cine dorește să doneze pentru împlinirea unui vis care ar determina creșterea gradului de educație în mediul rural din Teleorman poate dona bani în conturile:
LEI: RO93RZBR0000060020432836, Raiffeisen Bank, Voicu Relu. EUR: RO48RZBR0000060021202468, Raiffeisen Bank, Voicu Relu. USD: RO08RZBR0000060021202509, Raiffeisen Bank, Voicu Relu.

Articolul precedentSancțiuni dure pentru cei care folosesc telefonul la volan
Articolul următorDouă jucătoare de la Universitatea Alexandria la lotul național U 17 al României