Astăzi, în apropierea pădurii din Slobozia Mândra, cineva a aruncat două cadavre de porci. Unul dintre cadavre a fost confirmat de laborator drept purtător de pestă porcină africană, însă, fiind un caz izolat, Direcția Sanitar Veterinară nu intenționează să ia măsuri profilactice deosebite.

Iulian Ianculescu, directorul DSVSA Teleorman, a confirmat existența bolii în cazul unuia dintre purceii găsiți morți la Slobozia Mândra, dar susține că populația nu ar trebui în acest moment să se îngrijoreze: „Avem un singur purcel necunoscut aruncat într-o pădure la Slobozia Mândra, la 5 kilometri de sat și într-adevăr e pozitiv. Dar în gospodării nu e încă risc. E vorba, de fapt, de două cadavre, mai mult oasele, aruncate acolo, însă doar unul este pozitiv. Momentan, asta nu înseamnă că va fi afectată populația, acum doar supraveghem clinic porcii din localitățile apropiate. Vrem doar să verificăm dacă au mai apărut îmbolnăviri. Dar nu luam nicio măsură deocamdată.”

Acesta este primul caz de pestă porcină confirmat în județul Teleorman. Asta, în ciuda faptului că de luni întregi județele vecine se confruntă cu prezența unor numeroase focare de pestă.

Articolul precedentȘtafeta Invictus a trecut prin Alexandria
Articolul următorBrunch în curtea lui Moromete