Politicienii au ajuns la un acord în privinţa majorării pensiilor. Creşterea este mai mică decât rata inflaţiei, de 12,5 procente şi se va aplica de la 1 ianuarie 2023. În funcţie de venituri, vârstnicii vor primi și ajutoare financiare să își plătească facturile la energie şi să îşi cumpere alimente.

”PNL a susținut creșterea pensiilor cu 15%, iar în urma negocierilor din Coaliție s-a stabilit, în final, o creștere a punctului de pensie cu 12,5%. În plus, vom sprijini financiar românii cu pensii mici, după cum urmează:

– 1000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei

– 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 de lei

– 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei.

Pensionarii cu vârsta peste 60 de ani, care au pensii sub 2.000 de lei, vor primi și un ajutor pentru plata facturilor la energie, în valoare de 1.400 de lei. Nu în ultimul rând, valoarea alocațiilor de stat pentru copii va crește in funcție de rata inflației.

Indemnizațiile veteranilor și văduvelor de război se măresc cu 30%, iar persoanele cu handicap vor primi în plus încă o indemnizație.

Sunt măsuri concrete pe care noi, liberalii, le-am susținut în această perioadă grea, conștienți că oamenii au nevoie de susținere pentru a depăși această perioadă dificilă.

În paralel, trebuie să susținem mediul de afaceri și să continuăm investițiile, componente esențiale pentru economia națională în acest moment.” a spus Președintele PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu pe pagina de Facebook.

Articolul precedentAnca Alexandrescu: Domnul Grindeanu, faceți controale la CNAIR? Știu că e jale MARE după dezvăluirile noastre
Articolul următorGabriel Oprea: „Pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale. Liderii politici să nu accepte mai puțin”