Direcția Sanitar Veterinară Teleorman anunță faptul că s-au identificat mistreți morți și pe fonduri de vânătoare din județ unde până acum nu existau semne de boală. 

Astfel, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animala București a confirmat prezenta virusului acestei boli, în probele prelevate de la un mistreț găsit mort în fondul Cinegetic 19 Sfintesti, precum și de la un mistreț găsit mort în fondul FV 21 Cucuieti.

În acest moment, situatia pestei porcine africane la porcii domestici din exploatațiile nonprofesionale în județul Teleorman este una destul de gravă. Vorbim despre 48 de localități afectate unde s-au neutralizat prin metoda alternativă de îngropare 253 de porci morți și 6875 porci uciși, din care s-au ucis preventiv în 16 localitati, mai precis în 1131 de gospodării, un număr de 4742.

Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Teleorman sau autorităților locale. Proprietarii animalelor afectate de PPA sunt asigurați că vor primi în continuare despăgubirile materiale asigurate de lege.

Articolul precedentZi de foc pentru pompierii teleormăneni: 17 incendii într-o singură zi!
Articolul următorLiderul PNL Alexandria, Mihai Murar, a plecat astăzi dintre noi