Prezent în cadrul Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria, vedeta TV Pavel Bartoș le-a vorbit tinerilor despre experiențele lui cu presa în căutare de titluri senzaționale.

Mărturisile lui Baroș au trezit zâmbete în sală, dar și o veritabilă părere de rău, pentru că în realitate, lupta pentru click-uri a ajuns să fure din consistența efectivă a știrilor. Așa că miza în presă este, mai degrabă, un titlu bun decât o anchetă făcută cu simț de răspundere.

Există o dorință enormă de a avea cât mai multe click-uri. Așa că eu constat în presă o bătălie de a da titluri pompoase. Adică, vă dau un exemplu. La un moment dat mergeam cu fetița mea pe stradă, ne duceam de mână la cinematograf și undeva în presa de a doua zi era un titlu de genul: Bavel Bartoș, surprins cu o blondă. Oare soția lui știe? În conținutul știrii era clar că era vorba de fiica mea. Știrea în sine era foarte soft, dar titlul era ceva de te lua frica. Da, există soiul ăsta de presă, din păcate, pentru că trăim într-o lume teribilă, în căutare de senzațional și cred că titlul atrage enorm și bătaia pentru view-uri este foarte mare.

Și sper sau cred în deontologie. Adică hai să fim cinstiți. Tot timpul, jurnaliștii se vor bate pentru știri. Să ne imaginăm că există o singură știre pe planetă. Dar tu vei da click pe titlul care ți se pare cel mai teribil, legat de acea știre. Citind, vei vedea că e de fapt aceeași știre de peste tot, cu cel mult o virgulă schimbată.„, a spus Bartoș în cadrul festivalului.

 

Articolul precedentAsociații Teldrum semnează noi contracte pe bani publici
Articolul următorHorațiu Mălăele se întoarce în ”casa lui Moromete” de la Talpa