Un Cod Galben şi un Cod Portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică a fost emis, luni, de meteorologi. Avertizarea vizează mai multe judeţe din ţară, printre care şi Oltul.

Codul Galben este valabil în intervalul 22 august, ora 10.30 – 23 august, ora 22.00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat.

Pentru aceeaşi perioadă a fost emis şi un Cod Portocaliu de ploi abundente.

În nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…70 l/mp.

Articolul precedentBobby Păunescu, mesaj dur în Duminica migranților români: Statul nu face mai nimic pentru diaspora. Până la alegeri se va întâmpla o schimbare. Putin distruge infrastructura din Ucraina și cumpără România
Articolul următorTraverse de cale ferată, rupte în Teleorman. Un tren a avut întârziere peste 100 de minute (VIDEO)