Șef peste societatea Piețe și Târguri din subordinea Primăriei Alexandria este chiar finul primarului orașului. Acesta va achiziționa, potrivit unui anunț publicat în SEAP, soft pentru gestionarea cimitirului în valoare de aproape 4000 euro. 

Deși nu este clar de ce era nevoie de o cheltuială în plus, în contextul în care cimitirele din oraș arată deplorabil, Octavian Teodorescu n-a stat prea mult pe gânduri când a venit vorba despre o achiziție cel puțin interesantă: soft gestiune cimitir. Acesta este cumpărat direct, nu prin licitație, de la firma Sobis Solutions SRL din Sibiu.

Potrivit descrierii achizției publicate, Sistemul Informatic de Gestiune a Cimitirului este un instrument extrem de util în organizarea  și urmărirea datelor referitoare la cimitir, precum: configurarea structurii cimitirului și generare locuri, registrul proprietarilor și decedaților, precum și registrul locurilor de înhumare. Toată afacerea finului Teodorescu ne va costa frumoasa sumă de 17.000 lei, adică 3.650 euro.

Foarte interesant e faptul că data publicării anunțului în SEAP este și data finalizării achiziției, în speță 26 noiembrie 2018. Cu alte cuvinte, finul are prieteni în Sibiu și probabil era necesar să se bucure și ei de banii noștri.

S.C. Piețe și Târguri SRL Alexandria se subordonează Primăriei Alexandria, având ca obiect principal de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Un control al Curții de Conturi, efectuat la finalul anului 2017, a arătat că din registrele de casă ale societății subordonate primăriei se cam evaporau bani. Vorbim despre un prejudiciu total de 50.709 lei, împărțit mai apoi între persoanele responsabile: Jenica Hristescu, Muscă Georgiana Cătălina, Tunaru Floriana, Tănase Florian, Ciucă Domnica și Florentina Lăudat.

Articolul precedentAccident grav la Peretu. O femeie a murit
Articolul următorSpuma sportului teleormănean a primit recompensa unui an de muncă